De köpte Güissön i säcken

From Holy Ontsby Wikipedia
Jump to navigation Jump to search

Krönika ur PartiBladet 27/4 2013

Västeuropa är i kris.

I en värld full av kapitalism och girighet kan vi inte låta osämja erodera oss. Vi kan inte låta hopplösheten ta över vår vardag. Vi får aldrig förlora våran järnvilja, den drivkraft som Chefen själv offrat så mycket för att ge oss.

Men det är det som har hänt i Västeuropa. En provins som tidigare skrytit om stabilitet och innovation har nu förvandlats till en krigshärd. Istället för att göra Chefens idealvärld till vår verklighet sneglade de ledande Nordväst-ledarna snarare över engelska kanalen efter inspiration. Vi ser ett Dronten fullt av kravaller som för tankarna till London. Vi ser ett Berlin mer fyllt av brandrök, skrik och död än Manchester. Vi ser ett Paris vars forna stoltheter numera får Bristols söndersprängda sevärdheter att verka storslagna.

Hur kunde detta ske?

Hur kunde Angela Merkel och Francois Hollande misslyckas med att hålla ihop sina riken? Hur lyckades kapitalismens kaos få löpa ostört genom västra europa utan att någon organiserad motreaktion skedde? Var försvann kommunismens anda?

Svaret finns hos en man. Radam Smetenskij. En man många ansett vara övermänsklig. En man som aldrig lett sin provins med skicklighet, utan hoppats att hans personlighet och råstyrka skulle hålla ihop sin värld, sin kontrollzon, sitt ansvar. En man som satsat allting på ett kort. En man som utan Chefens lysande ledarskap aldrig skulle kunnat hålla ihop sin domän längre än första veckan februari 1950.

Likt sin forne ledare har de nordvästeuropeiska ledarna valt den slappa vägen, den enkla vägen. Den väg utan ansvar, där orealistiska mål jagas till förmån för den kommunistiska stabilitet vi så kärleksfullt vi lärt oss av Chefen. Vägen till undergång, som inte tjänar någonting annat än kapitalismen.

I över 60 år styrde han, den av vissa fanatiker kallad "Guds son", sitt Nordvästra rike. Och i över 60 år applåderades han av otaliga politiker och tjänstemän. Personer som investerade i den djärve ledarens amitiösa planer och väntade sig göra storvinst. Personer som ansåg att små vinster i det stora perspektivet var värt den risk som medförde att ställa sig bakom en instabil odugling som gick på magkänslan och vanskötte sin provins.

Personer som nu skördar det bittra priset för deras köp.

-Vladimir Putin, Guvernör över Östeuropa