Galenskap

Från Holy Ontsby Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Ursprungligen publicerad i Radamakuriren 29/11 2011.

Galenskap är en mycket farlig diagnos som kan uppstå i vissa individers hjärnor. Det brukar resultera i att man börjar se saker och samband som inte finns, göra saker utan anledning och prata helt vansinnigt.

Paranoia är en slags galenskap där patienten hela tiden är överdrivet misstänksam och gör drastiska saker som en följd av detta.

Båda dessa diagnoser kan finnas hos Lukas Hedman, ett praktexempel på en paranoid galning. Ett av de kändaste exemplen är hans ökända utspel angående Holy Ontsby Wiki 2-incidenten då han rage'ade och svamlade om att skapa en egen wiki (något som aldrig hände). Efter Radam's frivilliga abdikterande från Über-adminposten så visade Lusk prov på sin galenskap igen. Han gjorde stor skandal när han i media hävdade att Radam "förlorat" makten över wikin till Phil, och vandaliserade sedan platsen där de gamla papyrusrullarna fanns.

Radam Smetenskij, som utöver sin post som Baron-Administratör också är utbildad psykiatriker, spårar detta destruktiva betéende tillbaka till Lusks önskan om totalitär makt. Eftersom Lusk i sitt galna tillstånd aldrig kan uppnå totalitär makt, så blir han bara galnare och galnare för varje dag som går. Radam hävdar att även fast han håller med om att Lusk är ett patetiskt ynkrygg, så förtjänar även Lusk en chans att leva ut sitt galna liv i fred, och har därför inte bestraffat den psyksjuke för hans illdåd. "En Jedi ska älska allt liv, oavsett om det tillhör en galning eller inte", hävdar han.