Nazist-Göran och judinnan Hedvig

Från Holy Ontsby Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Nazist-Göran och judinnan Hedvig var en svensk komediserie som gick från 1997 till 2005.

Den ådrog sig mycket kritik på grund av dess enligt kritikerna antisemitiska budskap, anklagelser som Lusk viftade undan medan han gav seriens producenter statliga bidrag för miljontals rubler.

Serien skrevs och regisserades av Jimmie Åkesson.

Handling

Göran är en 40-årig man med en allvarlig hjärnskada som jobbar på ett stålverk i Malmö. När han ser massinvandringen skörda offer hos den ariska rasen och hur han håller på att bli en minoritet i sin egen stad, så anser han sig tvingad att skrida till handling och bli en superhjälte. Inspirerad av steroidmissbrukande vita superhjältar som Superman och Batman virar han en handduk runt halsen och stöper om sig som Nazist-Göran.

I bostadshuset mittemot Göran bor Hedvig, som kommer från en judisk familj och är djupt engagerad i den sionistiska konspirationen att erövra världen. Hedvig ser att vansinnige Göran gör mer skada än nytta på den ariska rasen, och erbjuder sig därför att hjälpa Göran och utger sig för att vara en judinna som ångrar sin smutsiga existens.

Dock så lyckas Göran på något sätt alltid att lyckas med sina mål, trots att hans "medhjälpare" gör sitt bästa för att sätta käppar i hjulet för honom. Till Hedvigs förtret dödar Göran (mestadels av misstag) massvis med icke-svenskar och räddar rena ariska svenskar ifrån att hamna i rasblandningens träsk.

Tittarsiffror, kritik och utmärkelser

Mätningar visade att varje avsnitt i genomsnitt sågs av 8,9 miljoner svenskar, alltså i stort sett hela befolkningen. Under sändningstid visades serien på alla kanaler, och de revolutionerande Stål-TV-apparaterna som placerats ut i varje Storsvenskt hus gick under sändningen varken att stänga av, sänka volymen, flytta på eller att förstöra. Kritiker menade att detta var inget annat än antisemitisk hjärntvätt, vilket Högsta Administratör Radam Smetenskij förnekade i media. Många av kritikerna hittades senare torterade och avrättade, något som Smetenskij beskyllde sionistiska judar för att ha utfört.

År 2011 utsågs serien till den bästa Storsvenska serien någonsin.